Behandlingar

TATUERINGSBORTTAGNING

Borttagning av tatueringar. Enkelt förklarat så skjuter lasern sönder färgpigmentet i tatueringen till mikroskopiskt små bitar som makrofagerna – kroppens egna små städare – sedan tar hand om och rensar ut via lymfsystemet. Makrofagerna gör detta över tid, och därför tar det några veckor innan det går att se exakt vilket resultat en behandling har gett. Det krävs mellan 4-8 behandlingar beroende på färger, former och placering.

Färgen i en tatuering måste blixtsnabbt bli så varm att den oxiderar. Vår laser levererar den exakta laserpuls som krävs och ger oss full kontroll över laserns träffbild samt tillåter att optimal effekt används.

Vi på Lasersalongen i Karlsborg använder oss av en lasermaskin som är en Q-switchad YAG laser. Detta är en av de mest effektiva metoderna (Lasermaskinerna) som idag finns att tillgå för att ta bort en tatuering. Trots denna moderna teknik kan ändå inte hela borttagningen av tatueringen garanteras. En Q-swithchad YAG-laser har en så kallad ljuspuls som är så kort och intensiv att bara tatueringspigmentet påverkas och inte ditt naturliga pigment i huden. Detta gör att riskerna för ärr efter din tatueringsborttagning blir minimala. Vi kan, tack vare vårt val av denna korta ljuspuls, använda en hög ljusenergi – något som ger ett effektivare resultat.

Tatueringsborttagning

ANSIKTSBEHANDLING MED EXTRA LYXKÄNSLA!

Denna populära behandling är även känd som ”Hollywoodpeeling” man använder en kol-lotion för att uppnå flera terapeutiska-kosmetiska effekter på huden.

Det har följande effekter på den behandlade huden:
• Gör huden fastare och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor
• Ger en hudföryngring
• Stimulerar kollagenproduktionen samt förbättrar hudtonen
• Porerna rensas från talg
• Minskar stora porer
• Krymper de oljeproducerande talgkörtlarna, vilket gör huden mindre fet och minskar utvecklingen av ny akne
• Tar bort ytliga döda hudceller
• Dödar och tar bort aknebakterierna, vilket bidrar till att man kan behandla måttligt till svår akne
• Förhindrar framtida break-outs av akne
• Reducerar hyperpigmentering som t.ex. café-au-lait fläckar
• Hjälper huden att få en ny livfull lyster

Ge ditt ansikte en ny livfull lyster!
För att uppnå bättre resultat så rekommenderar jag minst 3 behandlingar inom ett år.

Ansiktsbehandling

HÅRBORTTAGNING

Diodlaser är framtagen för permanent hårborttagning och är det bästa verktyg som finns sett till behandlingsresultat. Permanent hårborttagning med ljus innebär ett fysiskt faktum, hårsäcken måste uppnå en temperatur som förstör hårsäckens förutsättningar att fortsätta producera hår.
Det innebär att den måste utsättas för en temperatur som överstiger 70°C för att behandlingen ska vara effektiv.

Diodlasern ger dig de absolut bästa förutsättningarna att leverera ett optimalt resultat. Du kan utföra effektiva behandlingar på kunder som befinner sig i början och i slutet av Fitzpatrickskalan, du kan även behandla kunder med väldigt små färgskillnader mellan hud och hår.

Alla väsentliga inställningsdetaljer som avfyringshastighet, ljuspulseffekt, ljuspulstid samt kylning är naturligtvis individuellt styrbara. Diodlasern är användarvänlig, tekniken är inte lika aggressiv som andra högintensiva ljuskällor. Handenheten är liten och pistolformad vilket underlättar åtkomst som annars kan vara ett problem.

Hårborttagning

SMÄRTLINDRING

Med en laser appliceras laserljus icke-invasivt för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning.

Vi använder MID-LASER som är ett av de mest flexibla och professionella lasersystemen som finns på marknaden.

Laserljuset appliceras i kontakt med normalfrisk hud. Känslig, eller skadad hud och öppna sår behandlas i icke-kontakt på ett avstånd av någon eller några centimeter. För att få en bra behandlingseffekt behöver laserljuset kunna genomtränga vävnaden och nå det område som är tänkt att behandlas.

När laserljus appliceras på hud eller vävnad absorberas, reflekteras, och sprids det åt flera håll. Ju längre ner i vävnaden desto svagare blir ljuset. Därför används en större energimängd laserljus vid behandling av exempelvis muskulatur och leder, i jämförelse med ett öppet sår.

Smärtlindring

BOKA EN BEHANDLING

Bokning av behandling sker via e-post eller telefon.